Първото заседание по делото за убития през 2022 г. граничен полицай е

...
Първото заседание по делото за убития през 2022 г. граничен полицай е
Коментари Харесай

На 12 октомври тръгва делото за убития през 2022 г. български граничен полицай

Първото съвещание по делото за убития през 2022 година граничен полицай е планувано за 12 октомври в Одрин. За това е бил осведомен вътрешният министър Калин Стоянов по време на среща в правосъдното министерство в Анкара, съобщиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Министър Стоянов и водената от него делегация се срещна със заместник-министъра на правораздаването Хасан Йълмаз. 

По време на срещата Калин Стоянов сложи въпроса за следствието на убития предходната година, край село Голям Дервент граничен служител на реда Петър Бъчваров. Стоянов изясни, че повдига тематиката по гледище на родителите, с които се срещна преди дни в Елхово. Тогава министърът на вътрешните работи пое ангажимент да спомага за връзка с турските управляващи.

Той увери министър Калин Стоянов, че ще бъде оказано подпомагане на родителите на Петър Бъчваров да участват на първото правосъдно съвещание.

Заместник-министърът на правораздаването и министърът на вътрешните работи разискаха и тематиката с противодействието на противозаконната миграция. Двамата се сплотиха към мнението, че законодателството в тази тенденция както и по-тежките санкции са от значително значение.

По-рано през днешния ден министърът на вътрешните работи се срещна с турския си сътрудник Али Йерликая.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР